REPERTOIRE

 

Programmavoorstellen

Vera en Madieke stellen hun programma’s graag samen rond bijzondere thema’s. Voorbeelden hiervan zijn ‘Romance Féerique’; een sfeervol programma met Franse componisten, ‘¡Habanera!’; met onder andere authentieke habanera’s, en het meest recente Italiaanse programma ‘Amore e Morte’.


Romance Féerique

Een poëtisch en betoverend programma geheel gewijd aan Franse muziek uit de romantiek en het impressionisme. Werken van o.a. Fauré, Debussy, Ravel, Poulenc en Tournier.


¡Habanera!

Deze dans vond in de 19e eeuw haar oorsprong in de Cubaanse hoofdstad Havana. Zij is duidelijk herkenbaar aan haar karakteristieke ritme, en werd dermate populair dat ook Europese componisten zich door haar lieten inspireren. Werken van o.a. Iradier, De Falla, Guridi, Viardot, Weill en Ortiz.


Amore e Morte

Waar is de drang om uitdrukking te geven aan het gevoel sterker dan in ‘la bella Italia’? Al eeuwen verklanken componisten er hun gevoelens van liefde en rouw. Van Monteverdi tot Rota; een programma vol expressieve virtuositeit en lyrisch bel canto. Verder werken van o.a. Scarlatti, Pergolesi, Bellini, Donizetti & Rossini.

 

Home      Biografie      Repertoire      Media      Concerten      Contact