VERA KOOL

 

Vera Kool, harpiste, behaalde haar Master’s Degree met een 9 als eindcijfer, met complimenten voor haar bewerkingen en vertolkingen van de composities van Claude Debussy. Vera studeerde aan de conservatoria te Amsterdam en Utrecht bij Alexandre Bonnet en Erika Waardenburg. Aansluitend studeerde zij bij de harpiste Marie-Claire Jamet te Frankrijk, en volgde ze masterclasses bij o.a. Edward Witsenburg, Theo Olof, en Park Stickney (jazz). Tevens werd zij tweemaal uitgenodigd voor de prestigieuze Académie de Villecroze te Frankrijk.

Vera nam met succes deel aan verschillende concoursen. Zo won zij prijzen bij o.a. het Prinses Christina Concours en het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziek-talent Nederland.


Als veelzijdig musicus is Vera met grote regelmaat te vinden op vooraanstaande podia zoals Het Concertgebouw, Muziekcentrum Vredenburg en De Doelen. Haar veelzijdigheid uit zich in een interesse voor vrijwel alle facetten van de concertpraktijk, van kamermuziek tot soloconcerten, en van koren tot orkesten. Hier is kamermuziek een van Vera’s grootste passies. Naast Duo Youkali behoort tot haar vaste ensembles het FluitHarp Duo met Egbert Jan Louwerse (fluit).


Als solist is Vera regelmatig te horen met diverse orkesten. Recent voerde zij o.a. werken van Handel, Mozart, Pierné, en Debussy uit. Vera speelde bij orkesten als de Philharmonie Zuidnederland, Het Promenade Orkest en Het Gelders Orkest.  


Vera bespeelt een Lyon & Healy style 100


 

Bezoek ook mijn website:

www.verakool.nl

Home      Biografie      Repertoire      Media      Concerten      Contact